Na de operatie

Direct postoperatief

Na de ingreep is er een onderbeengips aangelegd en ligt uw been op een kussen om een hoogstand van het been te garanderen. We brengen maar zelden een wonddrain aan om wondvocht te verwijderen.De hechtingen worden na ongeveer twee weken verwijderd. De injecties die u zichzelf in de buik geeft ter voorkoming van trombose moet u ca. 6 weken volhouden. Over het algemeen mag u 1 à 2 dagen na de operatie naar huis.

Revalidatie

U gebruikt gedurende twee maanden onderarms krukken.Het onderbeensgips wordt na 2 maanden verwijderd en vervangen door een brace of spalk.
U mag daarna voorzichtig beginnen het geopereerde been voorzichtig te belasten.Tussentijds zal ook een controle foto gemaakt worden ter controle van de ligging van de implantaten.

Fysiotherapie

De fysiotherapie zal ervoor zorgen dat de beweeglijkheid van uw enkel toeneemt en dat u een normale functie van uw enkel gewricht herwint
In het begin van de revalidatie is het zeker aangewezen om de voet vaak in hoogstand te leggen en regelmatig gedurende 15 minuten met ijs te koelen.
Zodra beweeglijkheid van het gewricht beter is zal ook gestart worden met krachtoefeningen voor het enkelgewricht om een normaal looppatroon te verkrijgen.
De plaatsing van de Triple-A© -enkel prothese is geprotocoleerd en is opgenomen in een internationaal onderzoeksprogramma zodat wij u graag terugzien voor een jaarlijkse controle voor een correcte follow-up van uw enkelprothese

Meer informatie

Als u als patiënt meer informatie wilt, of als u denkt dat uw probleem opgelost kan worden met een van de hier voorgestelde behandelingen, dan kunt u via deze site een consult aanvragen bij Dr. D. Haverkamp of Dr. D.Hoornenborg in de Xpert Clinic te Amsterdam. Wij streven ernaar om u binnen enkele dagen op de polikliniek te mogen verwelkomen. Ook kunt u bij ons terecht indien de wachttijd voor uw ingreep elders te lang is. Binnen de Xpert Clinic streven we ernaar om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De wachttijd voor een poliklinische afspraak is kort.