Orthopeden

De orthopeden van Xprt Orthopedie

De vakgroep Orthopedie bestaat uit de volgende orthopeden:
  • Dr. H. van der Vis
  • Dr. D. Haverkamp
  • Dr. D. Hoornenborg

Xpert Clinic Orthopedie

Orthopedie of orthopedische chirurgie is een van de oudste onderdelen van de geneeskunde, waarvan al in geschriften van ver voor onze jaartelling melding wordt gemaakt. De orthopedisch chirurgie behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, de gewrichten, de spieren, pezen en banden.

  • Vakgroep

   Aan de afdeling orthopedie van de Xpert Clinic zijn 3 orthopedisch chirurgen verbonden.

  • Patientenzorg

   Diagnostiek en behandeling bij de orthopedisch chirurg kan beperkt blijven tot bezoek aan de polikliniek, maar kan ook een ingewikkelde operatie met opname en nazorg omvatten.

  • Speerpunten

   Zwaartepunt van de afdeling is de zogenaamde reumachirurgie. Een ander speerpunt van de afdeling orthopedie is de prothesiologie (het plaatsen van kunst-gewrichten).

  • Samenwerking

   Op het gebied van patiëntenzorg bestaat een intensieve samenwerking met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, het reumacentrum Reade en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en AVE orthopedische klinieken.

  • Specialisatie Enkel en Voetchirurgie

   Binnen de vakgroep orthopedie bestaan een aantal sub-specialisaties, zoals schouderchirurgie , de chirurgie van de wervelkolom en ook de enkelchirurgie. Naast hun andere aandachtgebieden hebben deze twee chirurgen zich gespecialiseerd in behandeling van enkel letsels door middel van kijkoperaties en gewrichtsvervangende prothesen.

De onderzoeksafdeling van de vakgroep orthopedie van het MC Slotervaart (SCORE), die werd  opgericht in 2012, verhuisde na de sluiting van het MC Slotervaart in 2018 mee met de valkgroep orthopedie naar de Xpert Clinic Amsterdam. Het wetenschappelijk werk én de adequate long-term follow up van onderzoeken is hierdoor gewaarborgd. Ook de intensieve samenwerking tussen de orthopaedisch chirurgen en het Amsterdam UMC is hiermee gezekerd. SCORE kan terugzien op ongeveer 150 gepubliceerde manuscripten , 60 presentaties op (inter)nationale bijeenkomsten en bijdragen aan  7 orthopedische boeken. Het huidige SCORE team bestaat uit de 3 orthopedische chirurgen een research director en een wisselend aantal studenten. Op dit moment lopen er 4 promotieonderzoeken. We werken samen in vele multicenter-studies en zijn verbonden met vele ziekenhuizen en universiteiten met betrekking tot onderzoeksprojecten.
Een overzicht van de projecten en de publicaties vindt u op onze SCORE-website : http://score-amsterdam.nl