Orthopeden

De orthopeden van MC Slotervaart

De vakgroep Orthopedie bestaat uit de volgende orthopeden:
  • Dr. H. van der Vis
   Dr. H. van der Vis is sinds 2012 afdelingshoofd en opleider van de afdeling Orthopedie.
  • Dr J. Cheung
   Dr J.Cheung is sinds 2009 lid van de staf Orthopedie van het Slotervaartziekenhuis.
  • Dr. D. Haverkamp
   D. Haverkamp is sinds 2012 lid van de staf Orthopedie.
  • Dr. L. Beimers
   L. Beimers is sinds 2013 lid van de staf Orthopedie.
 • Dr. D. Hoornenborg
  D. Hoornenborg is sinds 2014 lid van de staf Orthopedie

Vakgroep Orthopedie van MC Slotervaart

Orthopedie of orthopedische chirurgie is een van de oudste onderdelen van de geneeskunde, waarvan al in geschriften van ver voor onze jaartelling melding wordt gemaakt. De orthopedisch chirurgie behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, de gewrichten, de spieren, pezen en banden.

  • Vakgroep

   Aan de afdeling orthopedie van het Slotervaartziekenhuis zijn 5 orthopedisch chirurgen verbonden, alsmede 6 arts-assistenten, van wie de meesten in opleiding zijn voor orthopedisch chirurg in samenwerking met het Academisch Medische Centrum AMC het VU Medisce Centrum.

  • Patientenzorg

   Diagnostiek en behandeling bij de orthopedisch chirurg kan beperkt blijven tot bezoek aan de polikliniek, maar kan ook een ingewikkelde operatie met opname en langdurige nazorg omvatten.

  • Speerpunten

   Zwaartepunt van de afdeling is de zogenaamde reumachirurgie. Andere speerpunten van de afdeling orthopedie zijn prothesiologie (het plaatsen van kunst-gewrichten) en traumatologie (de behandeling van botbreuken).

  • Opleiding

   De afdeling heeft een opleidingserkenning P3 in het opleidingscluster met het AMC, Tergooiziekenhuizen en Amphia Ziekenhuis.

  • Samenwerking

   Op het gebied van patiëntenzorg bestaat een intensieve samenwerking met het reumacentrum Reade en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en AVE orthopedische klinieken.

  • Specialisatie Enkel en Voetchirurgie

   Binnen de vakgroep orthopedie bestaan een aantal sub-specialisaties, zoals schouderchirurgie , de chirurgie van de wervelkolom en ook de enkelchirurgie.
   Naast hun andere aandachtgebieden hebben deze twee chirurgen zich gespecialiseerd in behandeling van enkel letsels door middel van kijkoperaties en gewrichtsvervangende prothesen.

De onderzoeksafdeling van de vakgrope orthopaedie van het MC Slotervaart (SCORE) is opgericht in 2012 ensindsdien hebben we ongeveer 140 manuscripten gepubliceerd, 50 presentaties gegeven op (inter)nationale bijeenkomsten en meegewerkt aan 7 orthopedische boeken. Ons team bestaat uit 5 orthopedische chirurgen, een epidemioloog, een onderzoekverpleegkundige en een wisselend aantal studenten. Op dit moment lopen er 4 promotieonderzoeken. We werken samen in vele multicenterstudies en zijn verbonden met vele ziekenhuizen en universiteiten met betrekking tot onderzoeksprojecten.
Een overzicht van de projecten en de publicatie vindt u op onze SCORE-website : http://score-amsterdam.nl