Prothese na een arthrodese

Opties

Er zal altijd eerst gekeken worden of de klachten niet-chirurgisch behandeld kunnen worden

  • Conservatief
  • Arthroscopie
  • Arthrodese
  • Arthroscopische arthrodese (door werk of sport)
  • Enkelprothese
  • Arthrodese na prothese
  • Prothese na arthrodese

Kan dat : een prothese na een arthrodese?

Wij kunnen ons voorstellen dat patienten die wie in het verleden wegens voortgeschreden enkelartose het enkelgewricht is vastgesteld denken “zou het nog ongedaan kunnen worden? “en “zou ik nog een prothese kunnen krijgen?”
In het nog niet zo verre verleden was het vastzetten van de enkel ( de arthrodese) de best oplossing voor vergevorderde enkel-Arthrose. Om de arthrodese succesvol te laten zijn, werd vrij veel bot verwijderd en werden de botdelen met platen en schroeven vastgezet.
Met de komst van de arthroscopische arthrodese, door middel van een kijk-operatie werd de ingreep al wat minder rigoreus . Of een arthrodese ongedaan kan worden en alsnog een prothese geplaatst kan worden is dus afhankelijk van het de vorm en wijze van de arthrodese en de toestand van het enkel gewricht.
Er zijn enkele publicaties in de literatuur bekend van dit soort revisie operaties, maar dat zijn er niet veel en met wisselende resultaten.
Bij twijfel is het verstandig dit met uw orthopedisch chirurg te bespreken.


Meer informatie

Als u als patiënt meer informatie wilt, of als u denkt dat uw probleem opgelost kan worden met een van de hier voorgestelde behandelingen, dan kunt u via deze site een consult aanvragen bij Dr. D. Haverkamp of Dr. D.Hoornenborg in de Xpert Clinic te Amsterdam. Wij streven ernaar om u binnen enkele dagen op de polikliniek te mogen verwelkomen. Ook kunt u bij ons terecht indien de wachttijd voor uw ingreep elders te lang is. Binnen de Xpert Clinic streven we ernaar om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De wachttijd voor een poliklinische afspraak is kort.